Američke palačinke sa bananom

Američke palačinke sa bananom – recept za pripremu ovih palačinki sadrži i pasiranu bananu, za malo veću vlažnost, nego kod običnih. Poslužiti uz komade banane i prelivene javorovim sirupom.

Američke palačinke (imaju još i naziv “kanadske”, i ponekad ih nazivaju hotcakes, griddlecakes, ili flapjacks) se obično služe za doručak, kao naređane dve ili tri palačinke na tanjiru, prelivene prirodnim ili veštačkim javorovovim sirupom i puterom, a često se služe sa dodacima, kao što su slanina, tost, jaja ili kobasice.

Drugi po popularnosti prelivi uključuju džem, puter od kikirikija, orahe, voće, med, šećer u prahu, šlag, sirup od trske i melasu. Američke palačinke su slične škotskim palačinkama (škotske su nešto manje u prečniku – oko 9 cm, i uobičajeno se služe popodne, u vreme čaja).

PROČITAJ JOŠ: Američke palačinke za doručak – Recepti i Kuvar online

Ove debele palačinke prave se od testa koje sadrži jaja, brašno, mleko, i dodatak za rast, kao što je prašak za pecivo. U testo se može još dodavati jogurt, borovnice, jagode, banane, jabuke, komadići čokolade, sira, ili šećer.

Začini poput cimeta, vanile i muškatnog oraščića se, takođe, mogu koristiti. Jogurt se dodaje, da bi palačinke dobile vlažnost i mekoću. Američke palačinke bi trebalo da budu delebele oko 1 cm i da budu oko 10 cm u prečniku.

Najstarije istorijski provereni podaci govore da su se palačinke pravile oko 5 vekova pre nove ere. Pravile su se od pšeničnog brašna, maslinovog ulja, meda i kiselog mleka, a tadašnji ljudi su ih konzumirali za doručak.

Američke palačinke sa bananom – Recepti i Kuvar online

Američke palačinke sa bananom – recept za pripremu sadrži pasiranu bananu, za malo veću vlažnost, nego obične palačinke. Poslužiti uz komade banane i prelivene javorovim sirupom. Ili, dodajte sveže sezonsko voće…

Američke palačinke sa bananom, sastojci:

  • 200 gr brašna
  • 25 gr puter
  • 1 kesica prašak za pecivo
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 prstohvat so
  • 2 kašike smeđeg šećera
  • 2 komada jajeta
  • 2 komada banane (manje, zrele)
  • 250 ml mleka
  • vanila (aroma)
  • javorov sirup (za prelivanje)

Američke palačinke sa bananom, priprema:

  1. Istopite puter i stavite ga na neko toplo mesto, da stoji istopljen i zagrejan.
  2. U veliku posudu za mešenje, prosejati brašno. Dodati prašak za pecivo, so, cimet i braon šećer.
  3. Odvojiti žumanca od belanaca. Umutiti žumanca. Polako dodajte mleko u žumanca, uz mešanje. Ukapajte 1-2 kapi prehrambene arome vanile. Dodajte istopljen puter, uz mešanje. Banane dobro ispasirajte viljuškom i dodajte u masu. Dodajte brašno, kašiku po kašiku, uz stalno mešanje da se ne prave grudvice. Mešati dok se masa potpuno ne sjedini. Ostavite da odstoji 5 minuta.
  4. Umutite belanca dok masa ne postane čvrsti sneg. Dodati belanca, kašiku po kašiku u masu za američke palačinke sa bananom, uz veoma nežno mešanje (prevrtanje).
  5. Zagrejte tiganj sa malo putera ili ulja. Sipajte masu za palačinke, tako da veličina palačinki bude oko 10 cm u prečniku i debljina oko 5 mm. Pecite dok se na gornjoj površini ne pojave mehurići, zatim okrenite. Pecite sa druge strane još oko 1 minut.
  6. Gotove američke palačinke sa bananom držite na toplom, dok sve ne budu spremne za serviranje.

Poslužite prelivene sa malo javorovog sirupa, uz nekoliko ekstra komada banane. Ili, dodajte sezonsko voće.

DA LI VI PRAVITE AMERIČKE PALAČINKE? KOJE PALAČINKE NAJVIŠE VOLITE?

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Brzi uštipci – idealno za decu i (ne)najavljene goste

Brzi uštipci - najlakša zanimacija za decu i (ne)najavljene goste. Mogu se služiti slatki i slani.